salam nisfu syaaban

assalamualaikum...salam nisfu syaaban buat semua...
macam mana "buku baru" kita kali nih...tercatit dengan cantik atau buruk?mama doakan moga buku baru kali nih...dicatit dengan indah sekali.insyaallah....
ermmm cakap pasal nisfu syaaban nih...bermakna tak lama lagi muncullah bulan mulia,yang kita nanti2kan..."moga2 dapat lagi kita menempuh keberkatan ramadhan kali nih..." macammana...dah bersiapsiaga semua?jom kita raikan dengan penuh ceria.bukan setakat ceria dengan juadah jer...moga2 ceria gak dengan ibadah.....
dalam menanti tibanya Ramadhan nih....rupanya masih ada lagi yang mengatakan lama lagi ramadhan...mama pun keliru gak sebenarnya.lama lagikah....?kalau dah iklan raya dah sakan di Tv..takkan lah lama lagi....!malah ada yang dah bersiap dengan pelbagai keperluan raya.seakan2 esok syawal menjelma.Aduh....orang kita.memang tak salah kalau kita nak sediakan awal.ya la memandangkan ekonomi sekarang melampau tul...tak salah kita belanjakan sikit2.tapi jangan la raya diraikan dulu.seolah2 tak sempat lg nk shoping esok2....
kalau ditempat mama belajar dulu..time2 nih Baba2 dan mama3 arab dah sakan gantung lampu.nak rai tibanya Ramadhan Karim.meriahnya....macam kita kat sini time nak sambut raya(uh tiba2 windu lak).
apapun...mama doakan,moga ramadhan lepas bukan terakhir buat kita....Insyaallah.

5 comments:

musaffirperjuangan said...

tanglung ramadhan kan,masih still ada disini...:)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak buat persediaan apa pun lagi, slalu aje last minit

ummu muhammad said...

cepatnyekan mama! ops!

NAMPAKNYA BEGITU PANTAS BERLALU MENINGGALKAN KITA. RAMADHAN KEMBALI MENJELMA INSYAALLAH. MUDAH-MUDAHAN KITA SEMUA SELAMAT MELALUINYA DENGAN PENUH RASA TAQWA ;)

p/s: sila semak tatabahasaku heee ;)

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

musaffirperjuangan;
windunya pada Ardhn Kinanah.




♥MAMASYAZA♥ ;
samala dgn saya kak...sll gini.suami saya mmg tak suka shoping awl.rai dulu ramadhan...br pk raya

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

ummu muhammad....
a'a kejap jer..tup tup ramadhan menjelma lagi..
insyaallah..mg2 dpt kita laluinya ya...
p/s:tatabahasa yg baik.lulus.hahahaha