Tabahkan Aku Tuhan

Alhamdulillah rajin abang naufal tolong mama buka daun palas.Biarpun raya minggu depan,mama dah pun wat ketupat.awalkan?hehehe.sebenarnyer sesajer ler.orang xdapat balik kampung...so kebetulan ader kenalan mama kat sini nak balik.mama apa lagi...cari penyakit la....huhuhu.mama wat untuk ummi mama yang teringin nak makan...dah banyak tahun xdapat makan ketupat mama...almaklumlah ketupat mama wat sedap.xsama dgn yg dibeli.hikhikhik pasan tul la kan....?mama memang malas nak balut ketupat2 nih..nak2 dalam time2 gini...tak larat tul...tapi demi bonda ler..mama gagahkan juga.Dah la nak cari daun palas dekat sini punyalah susah...hari tu time jalan2 kat labuan,mana terpandang pokok palas yang diaorang wat hiasan kat bandar.berbekalkan semangat yg jitu..hahaha baba wat muka seposen gi minta....alhamdulillah dapat gak.
Ketupat yang baru setengah siap.masa ni badan dah takleh tegak...kaki dah takleh nak langkah..kremmm jap.hikhikhik...baba nak tolong tak pandai...puas belajar..tak jadik2.abang naufal lagilah nak tolong.tapi sowi sayang...xleh..time buka daun leh la...time nih dah tak leh....terima kasih ajer yer....
Semalam petang alhamdulillah...ketupat with rendang daging berjaya diterbangkan...bersama sikit biskut raya..paling sedih conflaks madu mama buat untuk anak sedara,terkocoh2 mama siapkan last minit,akhirnya tertinggal atas meja.ala sayangnyer...
Huhuhu masa kat airport..rasa nak nangis..kalaulah ader duit lebih time nih..mau rasanya beli tiket.rindu sangat nak beraya ngan family...sangat2 rindu tau tak???uwaaaaa....
Dan hari nih mama takleh wat apa2...biskut raya stop jap.x mampu betul...rutin biasa time cam gini tak membolehkan mama wat apa2 lagi....ta'ban awiii....letih segalanya dah mula terasa...Ya Allah tabahkan aku...

3 comments:

hayati hashim said...

sedap rendang hampa......

hayati hashim said...

x payah rindu la.. x best pun kami raya... sobs sobs sobs..

LydSunshine said...

Best la pandai buat ketupat palas..